Uncategorized

Pasul 2: Aveți grijă de clienții interni

În cadrul oricărei companii, simpla existență a unui plan de securitate cibernetică oferă un important punct de plecare în identificarea acelor zone prioritare pentru securizarea eficientă a datelor, prin gestionarea utilizatorilor privilegiați.

După ce ne-am asigurat că primul pas este bifat – am verificat sistemele de securitate de bază și politicile aflate în vigoare, trecem la pasul următor: clienții interni. În termeni de administrare, trebuie stabilit foarte clar, în cadrul unui proces de colaborare, cine ce poate accesa, cu ce drepturi. Aceste roluri privilegiate de acces vor fi implementate cu ajutorul unei soluții de management al accesului privilegiat.

În cazul unei încălcări a securității informatice, personalul și echipele din departamentul IT, financiar, juridic și alte departamente ale companiei ar trebui să fie pregătite. Toată lumea ar trebui să aibă un rol prestabilit în ceea ce privește răspunsul la incidente. Eliminarea presupunerilor va permite evaluarea situației fără a pierde timp prețios. Toți angajații trebuie instruiți să recunoască semnele unui atac – cum ar fi ingineria socială, folosită pentru a înșela oamenii să furnizeze detalii personale, să instaleze un anumit software în rețea, cu rea intenție sau să permită hackerului să fure informații. Când vine vorba despre pierderea datelor, minutele fac diferența. Iar identificarea rapidă a unor situații de acest fel precum și blocarea atacurilor sunt critice, determinând dimensiunea pagubelor.

Implementarea unei soluții de gestionare a accesului nu trebuie să fie consumatoare de timp sau să implice costuri exagerate. Este posibil să obțineți cel mai bun control și vizibilitate crescută fără întreruperi majore în procesele de business ale companiei.

Aflați mai multe despre soluțiile de cybersecurity de la echipa noastră de specialiști. Puteți solicita oricând o testare a sistemelor informatice pentru a vedea cât de pregătiți sunteți pentru a face față unor eventuale atacuri sau pentru a descoperi posibile breșe de securitate.