Uncategorized

PAM și securizarea cloud-ului

Managementul accesului privilegiat (PAM), sau despre cum putem securiza Cloud-ul

Găzduirea infrastructurii IT în cloud a devenit prima opțiune a companiilor care doresc să centralizeze managementul și să reducă costurile operaționale. Stocarea în cloud vine la pachet cu multe beneficii dar și anumite riscuri. Odată cu creșterea flexibilității, cloud-ul prezintă un risc crescut în ceea ce privește securitatea sistemului. Acest aspect al securității nu trebuie neglijat, chiar dacă își reduce complexitatea și facilitează accesul.

Principalele 3 provocări în ceea ce privește securitatea:

  1. Accesul la distanță

    Acordarea accesului privilegiat la resursele din cloud este inevitabilă, dar creează și o anumită vulnerabilitate. Este esențial pentru menținerea securității și minimizarea șanselor de atac un control asupra resurselor: cine are acces, la ce resurse, când?

  • 60% dintre atacurile cibernetice sunt efectuate din interior, conform unui studiu efectuat de IBM
  • 81% sunt rezultatul parolelor furate sau mult prea slabe
  • 42% dintre companii (mai puțin de jumătate) au controale pentru a se proteja de amenințările interne
  1. Multi-tenancy – CSP-uri pentru mai multi locatari

Migarea către cloud necesită un furnizor de servicii cloud (CSP) care gazduiește date pentru sute sau poate mii de clienți, folosind aceleași resurse și folosind parole pentru a accesa infrastructura cloud. În mod natural, acest mediu prezintă o vulnerabilitate în plus.

  1. DevOps

O provocare aparte o reprezintă echipele de dezvoltare software. Pentru a lucra mai eficient, adesea recurg la parole greu de codificat în scripturi. Iar cine are acces la scripturi poate vedea aceste parole, care de cele mai multe ori furnizează acces peste tot.

Când alegeți o soluție de Acces Privilegiat, important este să optați pentru o singură soluție care include toate componentele critice ale managementului accesului privilegiat.

O astfel de soluție de acces privilegiat, pe scurt PAM de la Wallix, partenerii noștri pe partea de securitate, poate rezolva problema securității în cloud. PAM poate securiza orice mediu de tip cloud, oferind acces controlat, parolare și monitorizarea sesiunilor.

PAM WALLIX Bastion poate simplifica gestionarea oricărei infrastructuri, indiferent de complexitatea acesteia, pentru a facilita acordarea și revocarea accesului privilegiat, și supravegherea întregii activități.

PAM WALLIX Bastion face parte din portofoliul de produse și servicii de cybersecurity al Mida Soft Business, asigurând protecția datelor pe diferite nivele de securitate. O echipă de experți cu experiență de peste 15 ani în IT&C susține proiectele clienților Mida Soft Business, asigurând depistarea și eliminarea amenințărilor cibernetice.