Noutati, Parteneri

Automatizarea proceselor de gestiune din retail

Soluții pentru automatizarea proceselor din industria retail

Învață cum să automatizezi procesele de gestiune pentru activități din industria retail. Achiziționează imprimante inteligente pentru etichetare.

Comerțul cu amănuntul înseamnă mult mai mult decât vânzarea de produse către clientul final. Noile schimbări în ceea ce privește comportamentul utilizatorilor din piața de consum au adus provocări pentru industria de retail din România. Pandemia a reușit să accelereze evoluția mediului online și în acest sector al industriei, ceea ce înseamnă că, în prezent, majoritatea afacerilor din domeniul retail sunt active și prin intermediul platformelor de ecommerce.

Însă, nu doar ofertarea și modul de prezentare al produselor au suferit modificări în ultima perioadă. Procesele de manipulare marfă au trebuit și ele să se adapteze la noile cerințe din piață. Vânzarea produselor se face prin două canale de distribuție, clasic (fizic) și online (prin intermediul platformelor). Acestea implică alinierea lanțului de aprovizionare și de distribuire a mărfurilor la o infrastructură modernă.

Astfel, zonele de depozit, contabilitate și de evidență a produselor au acum nevoie de procese automatizate și integrate de etichetare, capabile să asigure un ritm constant și eficient de muncă tocmai pentru ca afacerea să poată fi competitivă.

Ei bine, după cum bine știi deja, o bună funcționare a infrastructurii specifice industriei de retail este direct influențată de etichetarea și, mai apoi, de scanarea produselor din gestiune.

Imprimantele Brother pentru etichetare. Echipamentul de care afacerea ta are nevoie

În retail totul depinde de satisfacția clienților. În prezent, clientul este mulțumit atunci când primește rapid produsele comandate și atunci când are garanția returului. Dar, în spatele acestor avantaje oferite către clientul final, angajații din industria retail trebuie să folosească o infrastructură care să le permită gestionarea rapidă a mărfurilor precum și distribuția eficientă a acestora între diverse gestiuni online sau fizice.

Practic, este vorba despre etichetarea corectă și fără pierderi de timp a produselor nou intrate în gestiune și interconectate cu sistemul contabil folosit. Cu cât această etichetare este mai eficientă cu atât mai rapidă este livrarea produsului către clientul final.

Doar gândește-te la următorul scenariu. Vrei să aduci în oferta magazinului online un nou produs. Ai plasat comanda către furnizor și marfa a ajuns la tine. După verificarea inițială, produsele trebuie etichetate și, mai apoi, scanate pentru a fi încărcate în gestiunea firmei tale. Ulterior, stocul va fi împărțit între depozit, stocul magazinului online și/sau către magazinul sau magazinele fizice pe care le administrezi. Între timp, se vor genera avize de plată, avize de transfer marfă și se vor corecta stocuri astfel încât inventarul să fie unul corect. Apoi, vânzarea propriu-zisă va presupune generarea de facturi, noi avize și noi ajustări ale stocurilor existente. În plus, coletele trebuie scanate de către curieri iar în cazul unor retururi acele produse trebuie reintroduse în gestiunea depozitului.

Ei bine, toate aceste procese nu se pot realiza în lipsa etichetărilor garantate de imprimantele potrivite. Brother furnizează atât imprimante desktop cât și imprimante industriale, capabile să automatizeze fiecare proces descris în scenariul de mai sus.

Ce caracteristici trebuie să aibă o imprimantă pentru etichetare

Alegerea imprimantei de etichetare Brother se face în funcție de mai multe criterii. Până să te gândești la bugetul necesar, trebuie să analizezi fluxul de lucru, precum și evoluția businessului tău.

Brother îți oferă o gamă variată de imprimante desktop sau industriale. Poți achiziționa produsul de care ai nevoie având în vedere caracteristici tehnice referitoare la viteza de imprimare, capacitatea rolei de hârtie, calitatea etichetei imprimate, compatibilitatea cu programele de gestiune și de contabilitate cel mai des folosite, setărilor care se pot face pentru personalizarea etichetei, interfața cu utilizatorul sau modalitățile de conexiune prevăzute.

Însă, indiferent de produsul comandat, te bucuri de calitatea inegalabilă Brother. Imprimantele au capacitatea de a susține lanțul de aprovizionare prin acoperirea unui volum mare de etichetări fără întreruperi. Fiecare echipament va putea fi accesat rapid și ușor chiar și de către persoane fără o pregătire tehnică prealabilă, obținându-se de fiecare dată etichete clare, lizibile și ușor de scanat pentru o integrare rapidă cu programul de gestiune.

Descoperă gama de imprimante pentru etichetare Brother și alege acum echipamentul de care afacerea ta are nevoie. Consultanții Mida Soft Business îți vor oferi tot suportul de care ai nevoie. Nu ezita să ne contactezi.