Uncategorized

Etichetarea eficientă în recepție-distribuție

Soluții pentru eficiența procedurilor de etichetare în operațiuni de recepție-distribuție marfă

Ai nevoie de o soluție care să simplifice operațiunile la recepția și distribuția mărfii? Află cum te poate ajuta o imprimantă pentru etichetare.

Atunci când activitatea de la locul de muncă presupune, printre altele, aspectul logistic și de depozit, ai nevoie de echipamentele potrivite care să te ajute să creezi un mediu de lucru cât mai confortabil și eficient pentru întreaga echipă.

Operațiunile de recepție și distribuție marfă reprezintă, din acest punct de vedere, un detaliu important. Întreaga activitate ulterioară depinde în mod direct sau indirect atât de corectitudinea avizelor ca parte din gestiunea depozitului cât și de redistribuirea produselor între diverse puncte de lucru sau, de ce nu, direct către clientul final.

Cum se realizează eficientizarea acestor operațiuni? Ei bine, o soluție poate fi reprezentată de folosirea imprimantelor inteligente pentru etichetarea produselor. Aceste imprimante nu ajută doar procesul de etichetare ci are o influență directă și asupra gestiunii prin stabilirea unui proces automatizat între diferite departamente din cadrul firmei – spre exemplu, o etichetare eficientă ușurează activitatea contabilă prin automatizarea proceselor de avizare marfă, dispoziții de plată, stocuri, livrări sau retururi produse.

Cum poate susține o imprimantă pentru etichetare creșterea afacerii tale

De regulă, operațiunile de depozit pot însemna timpi ineficienți în ceea ce privește asigurarea lanțului de aprovizionare. Marfa nou sosită trebuie introdusă în gestiune, etichetată și, mai apoi, distribuită în mod corect – o parte va rămâne în depozit, în timp ce restul stocului se va împărți între punctele fizice și/sau către canalele de distribuție online.

Automatizarea acestor procese se poate obține în măsura în care se folosesc programe de gestiune interconectate cu echipamentele fizice. Astfel, imprimantele de etichetare Brother pot furniza o soluție integrată pentru ușurarea tuturor proceselor de recepție și distribuție marfă.

Etichete imprimate rapid și corect înseamnă timpi reduși de execuție, dar și un mediu de muncă plăcut și confortabil. Gestiunea contabilă este mai bine organizată, iar costurile necesare aprovizionării sunt reduse prin asigurarea unui inventar precis ori de câte ori este necesar.

Imprimantele de etichetare Brother sunt ușor de folosit și de configurat oferind o interfață prietenoasă și intuitivă pentru fiecare utilizator, indiferent de pregătirea tehnică a acestuia – interacțiunea cu imprimanta poate fi obținută cu ajutorul ecranelor LCD cu comandă tactilă. Etichetele pot fi rapid personalizate sau optimizate în funcție de nevoi iar procesele de muncă rulează în mod neîntrerupt pentru mai mult timp datorită rolelor de hârtie generoase. În plus, soluțiile integrate presupun și conectivitate fără fir prin Bluetooth sau cu conexiune la rețeaua locală WiFi.

Ce tip de imprimantă pentru etichetare Brother să alegi

În funcție de specificul activităților pe care le desfășoară angajații tăi dar și de volumul de muncă propriu-zis, poți alege între două variante de imprimante pentru etichetare: imprimante industriale sau imprimante desktop.

Cele industriale sunt capabile să asigure un volum de imprimare susținut pentru o perioadă mai lungă de timp, spre deosebire de cele desktop. Au viteze de imprimare mai mari, role de hârtie mai generoase, funcții multiple și dimensiuni mai voluminoase. Desigur, și prețurile sunt ceva mai ridicate pentru imprimantele industriale însă investiția va fi amortizată rapid în cazul în care angajații tăi trebuie să gestioneze volume mari de marfă în fiecare lună.

Dacă vrei mai multe informații despre cum poți alege în mod corect imprimanta de care ai nevoie, în funcție de bugetul disponibil, citește articolul nostru în care ai comparația dintre imprimante desktop și industriale.

Desigur, pentru mai multe date și alte informații despre produsele Brother nu ezita și contactează reprezentații Mida Soft Business. Găsim soluții personalizate pentru ca afacerea ta să beneficieze de cele mai bune și eficiente produse.