Noutati

12 întrebări privind securitatea IT

Securitatea informatică a companiei nu trebuie lăsată la voia întâmplării. La nivel global, aproximativ 89% dintre companii sunt supuse atacurilor cibernetice.

Cu siguranță există anumite protocoale de securitate, dar un audit privind securitatea cibernetică este absolut necesar. Doar așa puteți afla unde sunt cele mai mari vulnerabilități, ce anume nu ați luat în considerare și ce puteți face pentru a remedia situația.

1. Aveți o imagine de ansamblu clară asupra securității companiei, o comparație cu cele mai bune practici din industrie?
2. Care este cea mai mare procupare în ceea ce privește securitatea? Aveți toate instrumentele necesare?
3. Efectuați frecvent evaluări de securitate precum teste de penetrare?
4. Echipa dvs de IT are personalul necesar pentru a monitoriza și a răspunde eficient nevoilor dvs de securitate?
5. Procesul de gestionare a accesului utilizatorilor este automat sau manual? Cât timp durează acordarea sau revocarea accesului utilizatorilor la sistem?
6. Drepturile privilegiate sunt tratate consecvent la nivelul întregii companii? Sunt ușor de vizualizat, auditat și modificat?
7. Ați verificat câte conturi de utilizator inactive sau invalide există în rețeau dvs?
8. Puteți detecta și analiza în timp real activitatea și acțiunile suspecte întreprinse în rețea de către orice utilizator privilegiat?
9. Cum sunt folosite și distribuite parolele de sistem printre utilizatori? Cât de des sunt schimbate?
10. Îndepliniți cerințele minime ale reglementărilor de securitate existente în industrie?
11. Cât de ușor vă puteți alinia unor reglemăntări precum GDPR, PCI DSS, HIPAA sau directivei NIS?
12. Sunteți pregătiți pentru alte reglemantări din industrie ce ar putea fi adoptate?

Aspectul privind securitatea informatică nu trebuie să fie ceva complicat, care să vă dea și mai multe bătăi de cap. Puteți opta pentru o singură soluție completă de gestionare a accesului care să vă asigure o securitate puternică, printr-o platformă unică, consolidată.

Acces – facilitați accesul extern la infrastructură atât pentru angajații care nu se află la birou cât și pentru alți furnizori, totul printr-un portal web securizat. Acordați și revocați permisiunile de acces la nivel individual.

Sesiuni – Monitorizați și controlați în timp real toate activitățile privilegiate în resursele țintă. Identificați acțiunile suspecte și încheiați în mod automat sesiunile care încalcă politica pentru răspunsul imediat la securitate.

Politica de parolare – Parolele cele mai sigure sunt cele pe care nimeni nu le știe. Nu este nevoie ca orice utilizator să cunoască acreditările de conectare directă către un server critic.

O soluție de gestionare a accesului privilegiat asigură o securitate crescută a datelor și respectarea reglementărilor privind securitatea informatică.