Noutati

Pregătit să faci față unui atac cibernetic?

Când vine vorba despre atacurile cibernetice, majoritatea companiilor nu sunt aproape deloc pregătite. Tehnologia evoluează rapid, iar atacurile cibernetice sunt din ce în ce mai complexe, reprezentând un motiv de îngrijorare pentru companii din cauza faptului că pot peturba infrastructura la nivel local, național sau chiar global.

Companiile se bazează pe tehnologie mai mult ca niciodată și stochează date mai sensibile decât oricând, de la informații despre clienți și date bancare până la dosare personale de sănătate și informații confidențiale despre personal. Trăim într-o nouă eră, una a riscului și răspunderii, în care atacurile cibernetice sunt în creștere. Orice companie se poate aștepta să devină victimă la un moment dat. Multe companii încă nu au înțeles gravitatea potențială a consecințelor unui atac cibernetic, sau în cel mai fericit caz, sunt conștiente de faptul că ar trebui să își ia măsuri de precauție doar că nu știu care ar fi cele mai potrivite. O astfel de încălcare a securității ar putea ruina o afacere – de aceea cele mai inteligente companii cheltuiesc mai mulți bani pe securitate și investesc în soluții de cybersecurity pentru a își putea gestiona întregul ecosistem. Este vorba despre control, vizibilitate și capacitatea de a fi siguri că sunteți pregătiți pentru ce e mai rău.

Indiferent de ținta atacului – furtul de informații, instalarea unui virus sau oprirea activităților dvs. – și de autorul acestuia – un angajat nemulțumit, un hacker extern sau doar o eroare umană (atacuri malware, e-mailuri de phishing și scurgeri accidentale de date ale angajaților sunt cele mai frecvente) – atacuri cibernetice se întâmplă tot timpul. Odată ce o încălcare a securității a fost exploatată, hackerii pot prelua controlul asupra conturilor privilegiate, oferindu-și o expunere extinsă la informația de bază. Atacul se poate întâmpla cu luni sau chiar ani de zile înainte de a descoperi compromiterea conturile dvs. de admin.

Securizarea și monitorizarea accesului la conturile privilegiate devine un subiect extrem de important în strategia de apărare pentru toate companiile, pentru a limita impactul unor astfel de intruziuni și a identifica acțiuni neobișnuite sau rău-intenționate.

Un prim pas, foarte important către o securitate cibernetică a companiei este evaluarea acesteia. Echipa noastră de specialiști vă poate ajuta să stabiliți cât de securizați sau vulnerabili sunteți în fața eventualelor atacuri.