Noutati

#stamacasa dar continuăm

Ghid de activități pentru copii mai mari sau mai mici

 

Chiar dacă traversăm o perioadă dificilă nu trebuie să ne oprim. Trebuie să găsim resurse să continuăm pentru ca totul să treacă mai ușor. Iar la final să putem spune: ce bine că s-a terminat! Poate cei mai afectați sunt copiii, obișnuiți ca într-o zi normală să alerge, să se joace în parc, să meargă la diferite activități, să socializeze cu prietenii. Acum, dintr-o dată totul s-a schimbat. Dar copiii au nevoie de stabilitate mai mult ca oricând în această perioadă.

Haideți să vedem totuși și partea frumoasă care există în toată această nebunie. Acum putem petrece mai mult timp alături de cei mici, putem face împreună toate acele activități pentru care de obicei nu avem timp dar pe care cei mici și le doresc atât de mult.

Iată mai jos câteva idei, unele dintre ele fiind deja testate:

  • Gătiți împreună – clătite, gogosi, pizza… că tot avem făină. Cu siguranță cei mici se vor distra iar rezultatul va fi unul delicios. Chiar dacă bucătaria va arăta ca după război.

  • Jocuri de societate – binecunoscutul Nu te supăra frate, Pantomima, Monooly, Scrabble sau Jenga sunt doar câteva jocuri care pot asigura câteva momente de distracție în familie.

  • Încercați un tur virtual – te poți plimba prin diferite colțuri ale lumii fără să te ridici de pe canapea. Iar laptopul Lenovo V15 va asigura o experiență vizuală mult îmbunătațită datorită ecranului FHD (1920 x 1080) de 15,6 ” care oferă culori vii și clare. Designul contemporan al acestui laptop ii oferă un aspect premium, cu un corp subțire care este ușor de transportat, fiind potrivit atât pentru birou dar și pentru activități distractive.

  • Pentru cei mai mici puteți descărca fișe de activități și să colorați împreună – sunt multe site-uri cu conținut pentru cei mici, fișe cu activități. Tot ce trebuie să faceți este să le tipăriți și să vă apucați de treabă. Iar pentru asta o imprimantă Epson din gama EcoTank precum L3150 pare a fi alegerea potrivită. Și asta în primul rând datorită costului pe pagină foarte redus. Nu ocupă loc mult, este compactă, ușor de folosit și dispune de conectivitate Wi-Fi si Wi-Fi Direct. Această imprimantă fiabilă fără cartușe dispune de un sistem de alimentare cu cerneală îmbunătățit și de recipiente de cerneală ușor de utilizat. Datorită cernelii suficiente pentru trei ani incluse, veți putea să economisiți până la 90% din costurile de imprimare.

  • Faceți acel puzzle mare pentru care nu ati avut timp până acum – cu siguranță că aveți pe undeva acel puzzle cu multe piese de care nu ați avut chef și timp să vă apucați. Ei, acum este momentul! În echipă este mult mai distractiv și poate fi rezolvat mult mai repde, evident.

  • Ascultați muzică și dansați – ce poate fi mai frumos de atât? Cultura muzicală se începe din copilărie. Povestiți-le despre genuri muzicale, compozitori, instrumente.

  • Citiți cărți – bucurați-vă de timpul câștigat și citiți împreună cu cei mici. Este o ocazie pentru a consolida și mai mult legătura cu aceștia, de a crea o legătură specială.

  • Petrecere în pijamale – filme, popcorn, pijamale și succesul este garantat.
  • Luptă Nerf – mai mult pentru băieți dar nu numai, pentru toți cei pasionati de NERF, o rundă de împușcături este mereu un motiv de distracție.

  • Lego – e timpul să vă apucați de construcția mult visată cu toate acele piese de Lego pe care călcați dimineața, în drum spre cafea.

 

Acum mai mult ca niciodată trebuie să fim alături unii de ceilalți chiar și numai de la distanță.  #stamacasă este cel mai bun lucru pe care îl putem face și este printre puținele lucruri care țin exclusiv de noi pentru a preveni răspândirea epidemiei. Hai să profităm de pe urma pandemiei, hai să ne reconectăm cu copiii și să le creăm amintiri frumoase în această perioadă urâtă.

Totul va fi bine!