Uncategorized

Planificare cybersecurity în 5 pași

Orice conversație despre tehnologie nu este completă dacă nu se iau în calcul elemente de cybersecurity. Eficiența măsurilor pe care o companie trebuie să le ia în acest domeniu depinde de planificare. Care sunt componentele minim necesare? De unde trebuie început?

Specialistii Mida Soft Business, partenerii Wallix în România, recomandă elaborarea unui plan de cybersecurity în 5 pași.

Pasul 1: aveți grijă mai întâi de aspectele de bază (însă adesea neglijate).

Începeți prin a vă asigura că sunt 100% funcționale acele aspecte de bază fără de care activitățile de cybersecurity nu pot fi eficiente: firewalls, filtre de spam, politici de parolare și implementarea lor. Pare banal, însă orice plan bun de apărare începe chiar aici.

Pasul 2: Aveți grijă de clienții interni

Lucrul în silozuri este o problemă atât pentru afacerea în sine, cât și pentru implementarea politicilor de securitate. Departamentul IT, juridic, financiar și toate nivelurile executive trebuie să lucreze sincronizat pentru a se asigura că procesele de securitate informatică sunt eficace.

Pasul 3: studiați diverse framework-uri de cybersecurity

Există o serie de companii și instituții care au creat ghiduri pentru implementarea robustă a cerințelor de cybersecurity. Nu e cazul să faceți presupuneri, pur și simplu folosiți aceste framework-uri consacrate de cybersecurity.

Pasul 4: Colectați informații privind amenințările

Cea mai bună apărare este atacul. Observați amenințările la care ați fost supus până acum, studiați-le și induceți în organizație o atitudine proactivă față de cybersecurity.

Pasul 5: Nu neglijați reglementările

Observați și aplicați standardele și reglementările pe care afacerea dvs. trebuie să le aplice. Asigurați-vă că procesele sunt conforme cu GDPR, PCI-DSS, HIPAA, ISO 27001, sau orice alte reglementări relevante.

Evident că acest plan în 5 pași este doar un început, o etapă către dezvoltări tehnice și procedurale complexe, având în vedere complexitatea atacurilor (proporționale cu valoarea informațiilor pe care le dețineți în firmă).

Aflați mai multe despre soluțiile de cybersecurity de la specialiștii noștri pe 27 Noiembrie 2018 la Conferinta Internationala “Banking 4.0”.