Uncategorized

Pasul 3: framework-uri de cybersecurity

Există o serie de companii și instituții care au creat ghiduri pentru implementarea robustă a cerințelor de cybersecurity. Nu e cazul să faceți presupuneri, pur și simplu folosiți aceste framework-uri consacrate de cybersecurity.

Un framework trebuie să aibă ca rezultat specificații despre cine are acces privilegiat, ce anume poate face și de ce, integrând standardele industriale și cele mai bune practici pentru a ajuta organizațiile să-și gestioneze riscurile de securitate cibernetică. Acesta oferă un limbaj comun care permite personalului de la toate nivelurile din cadrul unei organizații să dezvolte o înțelegere comună a riscurilor de securitate cibernetică. Un framework nu numai că ajută organizațiile să înțeleagă riscurile de securitate cibernetică (amenințări, vulnerabilități și impacturi), ci și cum să reducă aceste riscuri prin măsuri personalizate. De asemenea, ajută să reacționeze și să se recupereze din incidentele de securitate cibernetică, determinându-le să analizeze cauzele profunde și să ia în considerare modul în care pot face îmbunătățiri.

Răspunsul la securitatea informatică trebuie să se adapteze tipurilor de date protejate și circumstanțelor implicate. Un framework este o componentă importantă a managementului riscului cibernetic. Până când trebuie să luați măsuri, acest framework ar trebui să vă ofere planul necesar pentru a face față unui incident de securitate cibernetică, fără nici o întârziere. Domeniul său de aplicare ar trebui să cuprindă toate procesele de lucru, persoane din interiorul și din afara companiei, inclusiv furnizori terți, precum și dispozitive care sunt conectate la rețeaua dvs. corporativă.