Noutati

Amenințările vin uneori din interiorul companiei

Este o realitate că în prezent companiile se confruntă din ce în ce mai des cu probleme privind securitatea datelor și a informațiilor. Indiferent de domeniul de activitate, de la producție și până la servicii medicale, companiile se confruntă cu provocarea de a preveni și de a identifica aceste amenințări.

Când vorbim depre securitate cibernetică, angajații reprezintă unul dintre cele mai mari riscuri, fiind inițiatorii unor atacuri cibernetice fie din răutate, fie din neglijență, dar întotdeauna pentru că au acces la informații valoroase. Oricine are acces privilegiat la servere, date și sisteme sensibile poate fi considerat o amenințare internă, deoarece accesul fiecărei persoane reprezintă un punct de vulnerabilitate, indiferent că vorbim despre directori executivi, manageri de resurse umane sau administratori de sistem. Oricine are acces privilegiat la sistemele companiei poate fi considerat o amenințare cibernetică internă.

Un studiu IBM a evidențiat că:

  • 60% dintre atacurile cibernetice sunt efectuate de către oameni din interior
  • 81% dintre încălcările legate de hacking provin din interior
  • 42% dintre companii – mai puțin de jumătate –  au controale pentru a preveni atacurile interne

Cum ne protejăm de amenințările interne?

Amenințările interne reprezintă principala cauză a atacului cibernetic. Totuși, nu toate încălcările sunt făcute cu bună știință. Marea majoritate a incidentelor de securitate sunt în realitate accidentale. Chiar și angajații valoroși, de încredere pot face greșeli sau li se pot fura credențialele. Eroarea și neglijența angajaților reprezintă principalele cauze ale încălcării datelor. Indiferent că amenințările cibernetice sunt din greșeală sau intenționate ideea este că trebuie să vă protejați datele și informațiile de astfel de acțiuni.

O soluție de gestionare a accesului asigură control complet asupra întregii infrastructuri a companiei.

  • Gestionarea parolelor
  • Analiza în timp real a evenimentului – sesiunile video în timp real identifică, alertează și întrerupe orice activitate suspectă
  • Controlul consolidat al accesului

Amenințările interne reprezintă un subiect sensibil, deoarece chiar și cei mai apreciați angajați pot reprezenta un risc pentru companie dacă nu există protocoale de securitate IT adecvate, pentru a controla accesul – cine are acces, la ce are acces, când și cum. O soluție de gestiune a accesului privilegiat diminuează riscul asigurând securitatea informatică crescută pentru întreaga infrastructură IT, inclusiv pentru cea din cloud.